Medlem
Antal inlägg: 517
Medlem sedan: 22-04-2003
Medlem nr: 1 209
Ja nu kan jag äntligen kompostera skal och kokta grönsaker, för nu har mina kompostmaskar kommit.
Felet är bara att jag aldrig har haft maskompost förr, så jag vet inte hur man gör och vad man ska titta efter, och jag kan inte tyda tecknen.
Jag är säkert värdens hönsigaste maskmamma, får de för lite luft, får de för mycket luft, är det för torrt är det för blött. Jag ser ju inte att de äter, vilket ju säkert beror på att de äter av tidningarna i botten. Blir det för ljust för dem i dessa lådorna...
Medlem
Antal inlägg: 9 115
Medlem sedan: 04-11-2002
Medlem nr: 126
Man kan ha två fack också i en inomhuskompost. Den ena, aktiv som man lägger ned nytt i och den andra som består av gammal kompost eller jord och löv och några enstaka potatisflarn som man smular ned. Kontakt mellan dessa genom mindre hål i skiljeväggen. Blir det för hett, aktivt, surt eller blött i den aktiva delen kan de krypa över i den andra.
Jag hade inomhuskomposter i många år och fick en masktillväxt som gjorde att jag kunde ge bort en hel del. Komposten kom att bestå av mask med lite grönsaker i... och det kunde bli lite stressigt att ge dem tillräckligt med mat. Jag hade dem i inomhuskrukorna också när de blev många, och där överlevde de en tid.