Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Julköttbullar, så gör jag!
          Castea
          Inlägg 16-12-2005, 01:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Alla brukar ha olika varianter på julköttbullar. Så här gör jag:

          JULKÖTTBULLAR, ca 50 st

          500 g köttfärs
          2 medelstora kokta rivna potatisar (kan utbytas mot ströbröd + mjölk)
          1 finhackad schalottenlök
          1 ägg
          1,5 tsk salt
          1 krm kryddpeppar
          1 krm kryddnejlika
          1 krm kanel
          (1 krm finriven muskotnöt)
          1,5 dl mjölk

          Brynes i smör. Minska värmen och efterstek 3-4 min.

          Jag har serverat dem på andra sätt än på julbordet också. Väldigt smarriga ihop med varm tomatsås, bandspaghetti och riven ost.
          Lady & Lufsen.... wub.gif wub.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 16-12-2005, 09:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Dessa är mumma och har varit på vårt julbord sedan jag hittade receptet i en mattidning för några år sedan. Jag gjorde årets bullar igårkväll och frös in.........några "provsmakade" vi till de stuvade makaronerna först förstås smile.gif

          Gör först en kryddblandning på kryddorna som ger nymalt resultat i givna mängder;

          1 tsk spiskummin
          1 tsk svartpeppar
          1 tsk vitpeppar
          1 tsk kryddpeppar
          1 tsk nejlikor
          1 tsk koriander

          ************************
          Lägg
          1 kg nötfärs
          ½ kg fläskfärs i en bunke

          Blötlägg
          1 ½ dl skorpmjöl i
          2 dl öl
          1 dl vatten och låt dra en stund innan det hälls över köttet


          Blanda dessutom ner
          1 msk av kryddblandningen
          1 riven gul lök
          50 g dijonsenap
          2 tsk salt
          1 msk matolja
          2 ägg

          Rulla till bullar och stek i riktigt smör.


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 04:02
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon