På vårn kan man vända ner finfin kogödsel elelr hästgödsel - välbrunnen. Man kan även krafsa ner lite hönsdynga - granulerad - den i handeln. Sedan kan man använda hönsgödseln till att blanda i vattenoch ha och vattna med hela säsongen (gäller ettåriga bladgrönsaker). Potäter klarar sig på det som finns i backen(dyngan ifrån i våras).
Sedan finns det gräsklipp - täcka med en 5- 10 cm gräsklipp.
Om man sätter tätt och det gör jag ofta så måste man veta hur mkt plats behöver växten för att utvecklas :-) Och krasse blir väl fint med grönsakerna - luktärterna liaså. Så gjorde viktiroanerna sina dekorativa köksträdgårdar, ett berömt exempel är ju Sofiero.
MYCKET - jaaaa- gå på bibblan och beställ två böxker - Så i Ruta av Karin berglund, eller Square Foot Gardening i svensk översättnng av Mel Bartholomew - sedan vet Du allt :-) Åke Truedssons grönsaksbok är vl värd sina pengar med ..... där lär Du Dig djupsängsteknik, som ju också krävs om man skall odla mycket på litet land, det räcker alltså itne bara med gödsel!
Hälsar Ingrid
|