Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Krispig morotssallad?Träffat på denna?, Koreansk? Hur gör man?
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 05-01-2006, 07:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Hej hopp,

          har varit på några asiatiska resturanger och fått en jätegod morotssallad - det är färska morötter i stavar / bitar som legat i gissningsvis ättika socker salt och chili plus nån krydda till och blir sötsyrlig MEN bibehåller sin krispighet!

          Efter ha analyserat sushin ifrån lokala suhihaket upptäcker jag att dte är liknande morötter inuti maki-rullarna. Vid fråga säger båda att de gör den själv, men recept - hmmm.......den har i alle fall legat i kylskåpet över natten säger båda.

          Underbart GOD är den och jag vill ju givetvis göra hemma :-)))


          Nån som vet å kan och kan hjälpa mig?

          Hoppas Ingrid
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          pisanggoreng
          Inlägg 05-01-2006, 08:50
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Nu så... Det är ett indonesiskt recept, men jag tror det motsvarar vad du är på jakt efter:

          Ingredienser:

          3 morötter som skärs i stavar (4x1x2 cm)
          1 gurka som skärs i stavar
          10 långa gröna ärtor, som skärs i 4 cm längder
          10 röda chili som behålls hela
          4 chili som skärs i små bitar
          10 "rawit"-chili som skärs i bitar (en slags liten stark chili)
          1 msk olja
          1 bit citrongräs som bankas på
          1 tsk vinäger
          250 ml vatten

          + gör en fin "smet" av:

          2 vitlöksklyftor
          1 tsk peppar
          1 cm ingefära
          2 cm gurkmeja
          1 msk socker
          salt

          Blanda grönsakerna med salt och låt dra i 20 min, skölj och torka
          Stek hastigt "kryddsmeten" i oljan.
          Lägg i citrongräs, vinäger och vatten.
          Låt koka upp.
          Lägg i resten av grönsakerna.
          Färdigt. smile.gif

          (Hoppas du/ni förstår vad jag skrivit- jag fick översätta receptet i all hast...)


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 15:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon