Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Groddar, -blandat
          nejlika
          Inlägg 08-01-2006, 15:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 169
          Medlem sedan:
          18-12-2004
          Medlem nr: 4 790



          Håller på och testar lite olika groddar för tillfälet (smörgåskrasse och bockhornsklöver).
          Vad har ni för personliga "favorit groddar"?
          Några bra tips?
          Undrar även vilken grodd som är den mest näringsrika?


          --------------------
          Nosce te ipsum (Känn dig själv)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          noora
          Inlägg 09-01-2006, 15:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          CITAT (anna_rispan @ 08-01-2006, 16:03)
          hur smakar bockhornklövergroddar? krassegroddar?

          Bockhornsklöver doftar curry, men smakar inte lika mycket curry när de groddats. De är goda i alla fall. Krassen är lite pepprig med en nötaktig väldigt speciell smak.

          Jag brukar grodda gröna linser i ett kärl och alfalfa blandat med lite smörgåskrasse i ett annat kärl. Sen gör jag "grodmackor" (med avsiktlig felstavning tongue.gif ) - en dubbelmacka av rostat bröd med creme bonjour naturell eller vitlök, en rejäl näve blandade groddar och lite färsk rosmarin. Oj, nu blev jag ju sugen. Dags att plocka fram groddburken igen tror jag biggrin.gif

          När man ändå håller på kan man peta ner några friska shalottenlökar och/eller vitlöksklyftor i en vas till hälften fylld med lecakulor. Sen vattnar man så att vattnet nästan når upp till lökarna och ställer vasen i fönstret. Efter några dagar börjar löken gro, och snart kan man skörda blast som man kan krydda sin grodmacka med smile.gif


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-06-2025, 11:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon