Den här varianten kör jag:
SJÖMANSBIFF, 4 pers
500 benfritt nötkött, skuret i 3 mm tjocka skivor 3 gula lökar 2 msk smör 2 dl vatten 12 potatisar 2 tsk salt 2 krm peppar 1 flaska (33 cl) mörkt lättöl Persilja
Skala och skiva löken. Stek den i 0,5 msk smör på medelstark värme tills den får fin färg. Bryn köttet i resten av smöret. Ta upp det. Häll av fettet. Vispa ur pannan med hett vatten och ta vara på skyn.
Skala potatisen och skär den i skivor. Varva lök, kött och potatis i en gryta eller ugnsfast form. Börja och sluta med potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll över skyn och ölet. Sjud under lock på svag värme i 45 min eller i 200° i ugnen lika länge.
Strö över klippt persilja och servera med inlagd gurka eller rödbetor.
|