Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nässlor? = Bränn-nässlor?, Undrar en ovetande.
          Pher
          Inlägg 19-06-2003, 17:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 140
          Medlem sedan:
          09-06-2003
          Medlem nr: 1 649



          Pratas mycket om nässelvatten och nässlor i växtsamanhang har jag skarpt observerat. Är det då brännnässlor man snackar om, för såna tror jag mig känna igen?

          Det verkar nästan också som om nässlan är ätbar, tillomed riktigt nyttig, C-vitamin och järn? Går det att äta hela växten? Torkar man nässlan och sedan mal ihop röran och exempelvis har på smörgåsen? Eller gör man soppa på den?

          Visst är det också så att man kan se om en jord är näringrik, för nässlor drar sig dit?

          Mvh
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          MimmiMia
          Inlägg 25-06-2003, 18:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          20-05-2003
          Medlem nr: 1 479



          Så här gör du nässelsoppa till 4 personer:

          2 liter färska rensade nässlor
          1/2 liter vatten
          ca 1/2 tsk salt
          2 msk smör
          3 msk vetemjöl
          1 liter buljong (gärna hönsbuljong på tärning)
          ca 2 dl av förvällningsspadet
          vitpeppar och ev. mer salt
          lite klippt gräslök

          Rensa nässlorna från grövre stjälkar och skölj dem väl i flera vatten.
          Lägg den i en kastrull med vatten och salt och låt dem koka mjuka under lock 15 minuter.
          Sila och ta vara på spadet.
          Hacka nässlorna. Fräs matfett och mjöl, späd med buljong och nässelspad och låt soppan sjuda 5 minuter.
          Blanda ner nässlor och gräslök och låt hela soppan få ett uppkok. Smaka av - kanske det behövs lite salt och peppar. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor.

          Jag har recept på Nässelbullar och Nässelplättar också!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 01:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon