CITAT (kristerh @ 06-03-2006, 11:32)
CITAT (Annlo @ 05-03-2006, 20:30)
Då blir jag ju osökt att undra... hur många "galna grisar" och "galna höns" har man ätit i sina dar!?

För att inte tala om alla lamm, får mm, de har ju sin egna variant av galna kosjukan, tror den kallas för scrapie eller nåt, (stavningen är säkert fel, men det bjuder jag på) undrar varför det talas så lite om den sjukan
förmodligen för att de djuren äts upp innan sjukdomen brutit ut
krister
För det första för att det inte är samma sjukdom.
För det andra att det har pågått ett häslopprogramm i många herrans år angående den sjukdomen. Det är ett långsiktigt pågående provtagning ute i besättningarna. Alla anslutna besättningar ( dvs de flesta som är yrkesverksamma`) är väldigt noggranna med att hålla sina besättningar fria. De har lagt ner mycket pengar på att vara en sk frittsmi djurbesättning.
Det största hotet för hå¨lla den sjukdomen vid liv är sommartorparna och gränavågarna som har en liten besättning på 2-5 djur coh som dessutom gärna köpern en söt get till barnen. Getter bär nämligne på ungefär samma sjukdomar som får och där har man inte samma hälsoprogram i och med att man inte äter getter i samma utsträckning.
Att det inte pratas om det inneber egentligen bara att det inte är några problem för konsumenterna eftersom de inte riskerar att smittas.