FLÄSKFILÉ MED ANANAS OCH INGEFÄRA, 4 pers
500 g fläskfilé 1 msk vetemjöl till panering Salt, peppar 2 msk smör eller margarin 1 färsk ananas eller 1 burk ananasringar (ca 400 g) 1 bit färsk ingefära eller 1 tsk malen Skalet av en 1/2 citron, hackat 1 gul lök 2 dl créme fraiche 1,5 dl vatten
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, vänd dem i mjöl. Salta och peppra. Bryn bitarna i 1 msk matfett i en stekpanna och lägg över dem i en ugnssäker form.
Skala och hacka löken. Skala och skär den färska ananasen i bitar (eller skär den konserverade ananasen i bitar). Lägg i resten av matfettet i stekpannan och fräs lök och ananas. Strö över ingefära och citronskal. Häll på créme fraiche och vatten. Rör om. Häll såsen över fläskfilébitarna.
Efterstek i ugn, 175°, i 10 min. Servera med ris eller färsk kokt pasta.
|