Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > fläderrecept
          Anneli
          Inlägg 05-07-2003, 16:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10
          Medlem sedan:
          18-05-2003
          Medlem nr: 1 445



          hej är det någon som har bra recept på saft mm påfläderblommor ?
          tacksam för svar wub.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Kajsa H
          Inlägg 05-07-2003, 21:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          Man kan ha saften till annat än att dricka också! Den här parfaiten bjöd jag mina födelsedagsgäster på idag och den gjorde succé. Såg otroligt vacker ut förutom att den smakade fantastiskt. Ursprungsreceptet är egentligen med hallon och apelsinsaft. Lite småkrångligt kanske, men värt besväret!

          Blåbär-och fläderparfait

          ca 8 personer

          500 g färska eller tinade blåbär
          2 msk flytande honung
          2 dl koncentrerad fläderblomssaft
          2 stora äggvitor
          ¼ tsk salt
          3 dl vispgrädde
          ev. blåbär och fläderblomma till garnering

          Tag undan lite blåbär till garnering, lägg in dem i kylskåpet. Mosa resten av blåbären till puré i en bunke eller med mixer. Rör ner honungen och ställ purén åt sidan. Häll flädersaftkoncentratet i en kastrull, koka upp och koka häftigt utan omrörning i exakt 3 min. Vispa under tiden ihop äggvitor och salt i en stor bunke till ett fast skum. Häll genast i den varma saften i äggvitorna, vispa hela tiden. Fortsätt vispa tills smeten är tjock som ogräddad maräng.
          Blanda försiktigt i blåbärspurén. Vispa grädden så att den blir tjock med inte hård och vänd ner den i smeten. Häll blåbärsgrädden i formen, låt det vara lite högre i mitten. Frys parfaiten i minst 5 tim eller ännu hellre över natten. Kan dock förvaras i kylskåp i 30 min –bör tas fram en stund före servering. Garnera med blåbär och fläderblom strax innan det är dags att servera.
          [B]
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 18-08-2025, 16:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon