Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Tidig körsbärstomat
          lobelian
          Inlägg 27-03-2006, 10:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6
          Medlem sedan:
          24-01-2006
          Medlem nr: 6 986



          Det är första året jag tänkte jag skulle ge mig på att odla grönsaker.
          Jag vill gärna ha körsbärstomater, lök, rädisor, purjolök, dill, persilja och olika kryddor.
          Snälla kan ni ge mig förslag på goda körsbärstomater, ej växthustomater, som ger skörd omkring midsommar, om man förodlar dem?
          Kan ni även ge mig förslag på de övriga sorterna, om de ska förodlas osv.
          När tomaterna och de övriga sorterna har grott ska de då stå svalt eller varmt under ljus?
          lobelian
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          noora
          Inlägg 27-03-2006, 15:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          Persilja gror ganska långsamt, så det kan vara bra att förgro den inne. Det finns slätbladig och krusbladig att välja mellan. Den slätbladigare har kraftigare smak, medan den krusbladiga ofta anses dekorativare.

          När du köper dillfrö kan du välja mellan krondill och bladdill. Krondill är en sort som fortare går i blom, så om du vill ha mycket blad och inte dillkronor ska du välja bladdillen. Den blommar också om den får slut på näring.

          Bland övriga kryddor rekommenderar jag att du köper sådant som du faktiskt är intresserad av att använda. Det är svårt att peka ut någon specifik krydda eftersom alla tycker om olika saker, men bland favoriterna brukar man hitta basilika, timjan, gräslök, rosmarin, oregano, mejram och salvia.

          När det gäller perenna kryddor (timjan, salvia, rosmarin, oregano m.fl) är det lättast att köpa färdiga plantor om du inte behöver massor av samma sort. När du shoppar plantor kan du ju även passa på och lukta på dem och se om det är något du tror att du vill ha, så slipper du köpa "grisen i säcken". Ettåriga kryddor som t.ex. basilika och mejram är däremot oftast billigare att själv. Många av dem ska helst förodlas inne.


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 16-10-2025, 02:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon