CITAT (AnitaGg @ 30-03-2006, 17:08)
Jag tycker faktiskt att det är aningen osmakligt.
Den slaktas och kokas också i Thailand, sen fryses den ner och flygs 1800 mil för att hama i Findus Wok.
Med tanke på fågelinfluensan och dom resurser som finns i Thailand när det gäller infektionsspridning så tycker jag att Finuds m.fl. spelar lite rysk roulette med vår hälsa.
http://www.aftonbladet.se/vss/matovin/stor...,801469,00.html Resorna är oförsvarbara.
Fast att det skulle vara extra farligt med tanke på fågelinfluensan tycker jag är fel.
Kyckling kan föra vidare salmonella och kampylobacter t ex också. Influensan är bara det senaste i raden sjukdomar som fåglar kan föra vidare
om man tillagat köttet eller äggen dåligt).
Köper svenskt om det går att luska ut vilket land det VERKLIGEN kommer ifrån, annars köper jag något annat (som jag vet är svenskt). Det händer ganska ofta att jag på stående fot måste bestämma mig för ny middagsmat för att det inte finns svenska råvaror jag vill ha.

Halvfabrikat och färdigmat åker med om det är nyckelhålsmärkt, svenskproducerat och vettigt pris. Det är sällan de tre stämmer.