Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Matspararfråga
          Gossen Ruda
          Inlägg 31-03-2006, 19:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Är lite osäker på hur länge mat kan sparas i kylskåp. I detta fall kalops som tillagades idag, håller den till måndag i en fryspåse i kylen? Normalt brukar jag spara från lördag till måndag men idag rubbade jag mina cirklar. Tillagar alltid 2 portioner åt gången. Mina ovänner, om jag har några, behöver inte svara. biggrin.gif


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Felix matte*
          Inlägg 31-03-2006, 20:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10)
          Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat.

          Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen.
          Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara.

          Nu har vi glömt och sparar igen. tongue.gif
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Gossen Ruda   Matspararfråga   31-03-2006, 19:53
          pejori   den klarar sig.... :) öppna inte kylen för mycket...   31-03-2006, 19:55
          Felix matte   Jag brukar spara i skål med GladPack på... håller ...   31-03-2006, 19:57
          ingrid fuxwall   Själv brukar jag spara mat betydligt längre än så ...   31-03-2006, 20:01
          Gossen Ruda   Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på ...   31-03-2006, 20:10
          Snöflinga   Varför inte frysa in, för säkerhets skull -_-   31-03-2006, 20:12
          AnitaGg   Det man kan vara lite mer försiktig med är malet k...   31-03-2006, 20:37
          Eva i Skåne   Jag tror det mesta håller i 4-5 dagar, så på månda...   31-03-2006, 20:43
          Birgitta P   ...och hör vi inte av dej mer så v...   31-03-2006, 21:08
          Felix matte   ...och hör vi inte av dej mer så vet vi varför :...   01-04-2006, 05:46
          Gossen Ruda   Ok då, jag är övertygad. Jag lovar att skriva efte...   01-04-2006, 06:09
          Felix matte   Ha så trevligt på landet :)   01-04-2006, 06:10
          AnnammA   Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att k...   01-04-2006, 10:03
          KURT   Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att k...   01-04-2006, 10:04
          Hannele   Absolut. Om köttet var färskt... ...   01-04-2006, 10:07
          Reserv   Absolut. Om köttet var färskt... Oavsett datum p...   01-04-2006, 10:10
          Hannele   Onödigt slöseri! (Lukt- och smaksinne avslöja...   01-04-2006, 10:20
          renate   Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att k...   01-04-2006, 10:56
          Hannele   I dag ska vi ha gårdagens ris, ste...   01-04-2006, 11:21
          kerstin z5-6   Detsamma som för ris gäller även pasta , makaroner...   01-04-2006, 11:59
          Margaretha   Tre dygn i kyl är max har jag läst. Men det mesta ...   01-04-2006, 14:18
          KURT   Har man det bara kallt i kylen så klara sig nog de...   03-04-2006, 08:20
          Hannele   Har ni aldrig gjort matsäck med er...   03-04-2006, 08:24
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Absolut. Om köttet var färskt... Oavsett datum p...   03-04-2006, 08:59
          morellen   Det viktiga är väl dels att kyla ner snabbt så int...   03-04-2006, 09:03
          Rossi   Jag tycker själv inte om att äta mat som har stått...   03-04-2006, 10:04
          Norrbottens-Magdis   Det är samma sak hos oss. Jag är m...   03-04-2006, 10:27
          netaave   Pasta går väl hur bra som helst att både spara i k...   03-04-2006, 10:55
          kerstin z5-6   Har pastan stått framme under en hel middag slår d...   03-04-2006, 11:13
          Rossi   Det här med ris har jag hört förut men inte med pa...   03-04-2006, 11:15
          Gossen Ruda   So far, so good. Inga förgiftningssymptom efter tv...   03-04-2006, 19:11
          Felix matte   Skönt att höra :) fast det visste jag ju redan....   03-04-2006, 19:20
          Leocarpus   Jag har växt upp i en släkt med två nära anhöriga ...   03-04-2006, 19:27
          Chrihanna   Ris som tillagats, förvarats i kyl bildar en bakte...   03-04-2006, 20:06
          ingrid fuxwall   Själv har jag en tendens att glömma riset framme f...   03-04-2006, 20:21
          Gossen Ruda   Jag googlade lite och hittade det här om ris och b...   03-04-2006, 20:33
          Hannele   Det krävs...   03-04-2006, 20:59


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 03:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon