Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Matspararfråga
          Gossen Ruda
          Inlägg 31-03-2006, 19:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Är lite osäker på hur länge mat kan sparas i kylskåp. I detta fall kalops som tillagades idag, håller den till måndag i en fryspåse i kylen? Normalt brukar jag spara från lördag till måndag men idag rubbade jag mina cirklar. Tillagar alltid 2 portioner åt gången. Mina ovänner, om jag har några, behöver inte svara. biggrin.gif


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          kerstin z5-6
          Inlägg 03-04-2006, 11:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          Har pastan stått framme under en hel middag slår den tom ris i bakterietillväxt- fart -så utflyktsmat med pasta är uteslutet här -särskilt i dessa tider med vinterkräksjuka o dyligt
          Kyls de omedelbart så kan den väl vara ok , men jag testar inte ...


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Gossen Ruda   Matspararfråga   31-03-2006, 19:53
          pejori   den klarar sig.... :) öppna inte kylen för mycket...   31-03-2006, 19:55
          Felix matte   Jag brukar spara i skål med GladPack på... håller ...   31-03-2006, 19:57
          ingrid fuxwall   Själv brukar jag spara mat betydligt längre än så ...   31-03-2006, 20:01
          Gossen Ruda   Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på ...   31-03-2006, 20:10
          Snöflinga   Varför inte frysa in, för säkerhets skull -_-   31-03-2006, 20:12
          Felix matte   Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att k...   31-03-2006, 20:15
          AnitaGg   Det man kan vara lite mer försiktig med är malet k...   31-03-2006, 20:37
          Eva i Skåne   Jag tror det mesta håller i 4-5 dagar, så på månda...   31-03-2006, 20:43
          Birgitta P   ...och hör vi inte av dej mer så v...   31-03-2006, 21:08
          Felix matte   ...och hör vi inte av dej mer så vet vi varför :...   01-04-2006, 05:46
          Gossen Ruda   Ok då, jag är övertygad. Jag lovar att skriva efte...   01-04-2006, 06:09
          Felix matte   Ha så trevligt på landet :)   01-04-2006, 06:10
          AnnammA   Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att k...   01-04-2006, 10:03
          KURT   Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att k...   01-04-2006, 10:04
          Hannele   Absolut. Om köttet var färskt... ...   01-04-2006, 10:07
          Reserv   Absolut. Om köttet var färskt... Oavsett datum p...   01-04-2006, 10:10
          Hannele   Onödigt slöseri! (Lukt- och smaksinne avslöja...   01-04-2006, 10:20
          renate   Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att k...   01-04-2006, 10:56
          Hannele   I dag ska vi ha gårdagens ris, ste...   01-04-2006, 11:21
          kerstin z5-6   Detsamma som för ris gäller även pasta , makaroner...   01-04-2006, 11:59
          Margaretha   Tre dygn i kyl är max har jag läst. Men det mesta ...   01-04-2006, 14:18
          KURT   Har man det bara kallt i kylen så klara sig nog de...   03-04-2006, 08:20
          Hannele   Har ni aldrig gjort matsäck med er...   03-04-2006, 08:24
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Absolut. Om köttet var färskt... Oavsett datum p...   03-04-2006, 08:59
          morellen   Det viktiga är väl dels att kyla ner snabbt så int...   03-04-2006, 09:03
          Rossi   Jag tycker själv inte om att äta mat som har stått...   03-04-2006, 10:04
          Norrbottens-Magdis   Det är samma sak hos oss. Jag är m...   03-04-2006, 10:27
          netaave   Pasta går väl hur bra som helst att både spara i k...   03-04-2006, 10:55
          Rossi   Det här med ris har jag hört förut men inte med pa...   03-04-2006, 11:15
          Gossen Ruda   So far, so good. Inga förgiftningssymptom efter tv...   03-04-2006, 19:11
          Felix matte   Skönt att höra :) fast det visste jag ju redan....   03-04-2006, 19:20
          Leocarpus   Jag har växt upp i en släkt med två nära anhöriga ...   03-04-2006, 19:27
          Chrihanna   Ris som tillagats, förvarats i kyl bildar en bakte...   03-04-2006, 20:06
          ingrid fuxwall   Själv har jag en tendens att glömma riset framme f...   03-04-2006, 20:21
          Gossen Ruda   Jag googlade lite och hittade det här om ris och b...   03-04-2006, 20:33
          Hannele   Det krävs...   03-04-2006, 20:59


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 08:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon