Fryst hallonmarängtårta (mums!!!!!!)
200 g osockrade frysta hallon 3 dl vispgrädde 1 dl florsocker 2 färdigköpta marängbottnar
Garnering: citronmeliss
1. Tina hallonen lätt. Vispa grädden tills den precis börjar tjockna. Tillsätt hallonen och florsockret och vispa alltihop tjockt. 2. Fördela hallongrädden på marängbottnarna och lägg ihop till en tårta. Låt stå i frys i minst 30 minuter, helst över natten. 2. Ta fram tårtan ca 20-30 minuter före servering. Garnera med citronmeliss
Pollykaka
175 g mörk blockchoklad 175 g smör 2 dl strösocker 3 ägg 300g Polly (men hon jag fick receptet av sa att det räcker gott och väl med en påse, hon brukar ha i en blå påse Polly) ½ dl vetemjöl 2 tsk kaffe
Smält blockchokladen och smöret tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop. Tillsätt chokladsmöret och rör om. Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten. Häll smeten i formen och tryck dit pollyn över hela kakan (eller häll dem i smeten!). Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.
Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".
--------------------
~~~ Aliquando et insanire iucundum est ~~~
|