Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Favoritefterrätt?!, Vilka är era "paradnummer"
          Kakaduan
          Inlägg 15-05-2006, 15:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 788
          Medlem sedan:
          28-01-2004
          Medlem nr: 2 733



          Vore kul att få lite fler "säkra kort" att ha på repertoiren - ni vet, de där som alla älskar. Tycker jag har kört mina favoriter så att mina bekanta börjar lära sig dem nu. Någon som vill dela med sig av något nytt?

          tongue.gif
          Kakaduan
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Heleri
          Inlägg 16-05-2006, 14:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          24-04-2003
          Medlem nr: 1 236



          Fryst hallonmarängtårta (mums!!!!!!)

          200 g osockrade frysta hallon
          3 dl vispgrädde
          1 dl florsocker
          2 färdigköpta marängbottnar

          Garnering: citronmeliss

          1. Tina hallonen lätt. Vispa grädden tills den precis börjar tjockna. Tillsätt hallonen och florsockret och vispa alltihop tjockt.
          2. Fördela hallongrädden på marängbottnarna och lägg ihop till en tårta. Låt stå i frys i minst 30 minuter, helst över natten.
          2. Ta fram tårtan ca 20-30 minuter före servering. Garnera med citronmeliss


          Pollykaka

          175 g mörk blockchoklad
          175 g smör
          2 dl strösocker
          3 ägg
          300g Polly (men hon jag fick receptet av sa att det räcker gott och väl med en påse, hon brukar ha i en blå påse Polly)
          ½ dl vetemjöl
          2 tsk kaffe

          Smält blockchokladen och smöret tillsammans.
          Vispa ägg och socker pösigt.
          Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop.
          Tillsätt chokladsmöret och rör om.
          Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten.
          Häll smeten i formen och tryck dit pollyn över hela kakan (eller häll dem i smeten!).
          Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.

          Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".


          --------------------

          ~~~ Aliquando et insanire iucundum est ~~~

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Kakaduan   Favoritefterrätt?!   15-05-2006, 15:52
          yenny   :blink: efterätt står dej ju... ja ja...ibland är...   15-05-2006, 16:12
          Pirum   Smuldegspaj, med äpple, kanel och lite havregryn p...   15-05-2006, 17:13
          ninnisky   kaloribomben punschparfait brukar gå hem hos de fl...   15-05-2006, 17:14
          netaave   rabarberparfait   15-05-2006, 17:17
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Glass och varma hallon, mums det....   15-05-2006, 17:17
          Maria i Helsingborg   Bra tråd-idé som bör flyttas till recept - så man ...   15-05-2006, 17:18
          yenny   kladdkaka med grädde. brownie med vaniljglass och...   15-05-2006, 17:30
          Molly   Vaniljglass med varm hjortronsylt, jättegott! ...   15-05-2006, 20:25
          Snöflinga   Oj, det där med inlagda päron hade jag glömt bort ...   15-05-2006, 20:32
          Hannele   Goda ostar och fin frukt.   15-05-2006, 20:35
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Och så glömde jag ju Apfelstrudel med vaniljsås   15-05-2006, 20:59
          Eva i Skåne   Hemmagjord citronfromage eller ananasfromage hör t...   15-05-2006, 21:55
          LadyG   Jag brukar köpa såna där fina meloner, de där gula...   15-05-2006, 23:19
          Helen i Skåne   elleave   "Turboglass" -Mixa frysta bär med lite s...   16-05-2006, 09:28
          Caprice   För mej funkar en klassiker som äkta vaniljglass m...   16-05-2006, 11:19
          Rossi   Cheesecake Ananaspaj Fransk chokladkaka Äppelkaka...   16-05-2006, 14:00
          Bettson   Strö farinssocker på banan och kör i ugnen. Server...   16-05-2006, 18:26
          mari_tres   Lakritsmaräng!!!! :o :wub: Ber...   17-05-2006, 06:50
          Helen i Skåne   Gurkan   Varm banan med lite glass ... det ...   18-05-2006, 01:35


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 21:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon