CITAT (pejori @ 01-05-2006, 10:53)
hade mina fått så mycket proteiner, hade dom fått en klåda som är av en annan värd....

:o :o
håller mej till vanlig mat jag...
men visst påverkar maten....vissa foder luktar dom värre av än andra...

Fast jag skulle nog vilja påstå att det är tvärtom...

Protein i rått kött och ben är mycket mer smältbart än vad det är i torrfoder, det har högre biologiskt värde. Min bullterrier har blivit mycket bättre i pälsen, och blivit av med furunklar och andra utslag sedan jag bytte. (Även de knölar på huvudet de kan få, som ofta kallas proteinknölar.)
Jag ger ungefär hälften köttiga ben (typ kycklingvingar, fläskben osv.), 1/4 kött (inälvor, muskelkött, fisk, ägg mm) och 1/4 frukt och grönt. Allt är rått utom grönsakerna, som jag ångkokar lite lätt.
Och för att svara på de vanligaste frågorna redan innan,

visst tar det längre tid än att skopa upp torrfoder ur en säck, men det är väl värd tid tycker jag. 10 min om dan får man nog räkna.
Dyrare än torrfoder? Beror nog på hur mycket kontakter man har med jägare osv, och hur ekonomiskt lagd man är... Jag har skaffat mig ett tillstånd att få köpa direkt från slakterier, så jag kommer väldigt billigt undan!
F-benen? Är helt ok att ge, så länge de är RÅA.
Här är ett par länkar som jag tycker är bra:
http://www.skalmans.se/newpage.htmlhttp://www.anima-naturmedisin.no/barf_hund.htmJag har barfat i ett par år nu, och är helt övertygad. Det blir aldrig torrfoder till mina hundar mer!