okej orginalreceptet är på hel delad kyckling eller lår men jag råkade ta upp fileer en gång och testade det gick bra.. det ät gott, lätt och går snabbt
4 pers
1 kg kyckling (om hel dela i fyra bitar) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 msk smör 1 tsk salt 2 tsk riven färsk ingefära el. 1 tsk malen torkad 1 tsk gurkmeja 4-5 dl vatten (jag tycker det går mer) 1 citron 10 gröna oliver
(dela kycklingen i 4 bitar om du har hel kyckling) skala lök och vitlök. finhacka vitlöken. lägg kyckling, den hela löken, hackad vitlök, olja, smör och kryddor i en gryta.
häll på vatten så det knappt täcker kycklingen. lägg på locket och koka på svag värme i 25 min.
skala halva citronentunt med potatisskalare och skär skalen i strimlor. lägg citronskal och oliver i grytan och koka 5 min till. servera med kokt ris.
(ibland får man koka lite längre men det är ju ändå ganska kort tid för att vara kyckling)
--------------------
If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
|