Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Fläderblomssaft
          Anita S
          Inlägg 28-06-2006, 21:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 116
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 536



          Jag har kollat runt lite efter recept på fläderblomssaft. Jag tycker att sockermängden alltid verkar så hög. Är det någon som har ett bra recept? Varför ska det vara citronsyra i när man har citroner i? Hur brukar ni som gör saften göra, rent praktiskt alltså?

          Anita S
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 03-07-2006, 12:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (ambly @ 30-06-2006, 20:38)
          Har en fundering,

          Jag tycker att hållbarheten inte är så lång (erfarenhet från min mor) om man inte fryser den.

          En tanke,

          Om man efter man silat saften kokar upp allting för att ta död på alla eventuella grejer som kan påskynda mögel och liknande tappar den smaken eller vad händer?

          Första gången jag gör saft i någon form men man vill ju alltid att det ska bli perfekt!

          Läste även något recept där man tillsatte natriumbensoat efter att man silat.

          Erfarenheter?

          Jag har provat att autoklavera (högt tryck och värme) flädersaft, den blir steril men eftersom den innehåller endel socker så blir den också mörk. Jag tror i princip att det skulle fungera att koka + konserveringsmedel, det borde hindra svampsporer från att gro, men man tappar kanske lite i smak. Många ggr tycker jag att det är en klar skillnad i smak på saft/sylt som görs på rårörda bär/frukter/blommor, jämfört med den som kokas.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 23:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon