CITAT (ambly @ 30-06-2006, 20:38)
Har en fundering,
Jag tycker att hållbarheten inte är så lång (erfarenhet från min mor) om man inte fryser den.
En tanke,
Om man efter man silat saften kokar upp allting för att ta död på alla eventuella grejer som kan påskynda mögel och liknande tappar den smaken eller vad händer?
Första gången jag gör saft i någon form men man vill ju alltid att det ska bli perfekt!
Läste även något recept där man tillsatte natriumbensoat efter att man silat.
Erfarenheter?
Jag har provat att autoklavera (högt tryck och värme) flädersaft, den blir steril men eftersom den innehåller endel socker så blir den också mörk. Jag tror i princip att det skulle fungera att koka + konserveringsmedel, det borde hindra svampsporer från att gro, men man tappar kanske lite i smak. Många ggr tycker jag att det är en klar skillnad i smak på saft/sylt som görs på rårörda bär/frukter/blommor, jämfört med den som kokas.