Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur fungerar konserveringsapparaten., Har nu hittat en konserveringsapparat so
          kvalite
          Inlägg 04-07-2006, 12:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 38
          Medlem sedan:
          31-08-2005
          Medlem nr: 6 455



          Har hittat min gamla konserveringsapparat och tänkte i år konservera istället för att använda flera frysar. MEN jag har aldrig själv använt den utan bara tittat på som liten. Har både burkar, lock, termometer men hur mycket vatten och hur länge och ska gradantalet stiga upp till eller koka viss tid. Ska locken vara på från början? Ska man använda parafin även här. Någon som kan och kan beskriva för mig. Jag har snart massor av hallon, jorgubbar, vinbär, rabarber och sedan kommer tomater, gurka och squasch (stavas det så) .
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Gurkan
          Inlägg 05-07-2006, 11:10
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Japp, leta upp en bok låter som en bra ide, antikvariat eller bibblan. Finns säkert nyutgivna böcker om saftning/syltning/konservering osv. också hos en välsorterad bokhandlare.

          Jag har en bok som heter nåt i stil med "Safta, Sylta, Koka in" från ICAförlaget från 80-talet nångång. Är på jobbet nu så jag kan inte läsa innantill men ...

          I stort så går processen ut på att man steriliserar innehållet i burken samtidigt som man gör så att det blir vacuum i den. Lock+gummiring är utformade så att ånga kan pysa ut under uppvärmningen men ingen luft kan sen tränga in när burken kallnar.
          Vanliga glasburkar med skruvlock funkar utmärkt att använda (så länge locken inte är skadade), dom är ju också hermetiserade på samma sätt men i en lite större maskin i konservfabriken.

          Burkarna skall vara helt täckta av vatten, locket skall vara på (stängt) och det hela skall koka tills burkarna (innehållet alltså) når en viss temperatur. Har inte detaljerna i huvudet men kan kolla lite när jag kommer hem.

          Har man bara lite kolla på temperatur och tid så är det lätt och resultatet blir jättebra.

          Jag har gjort en del tomatsås och grönsaksröror och konserverat på detta sätt och det har funkat jättebra.

          Passa på att köpa lite billiga grönsaker (det som har säsong just för den vecka) och blanda med dina egna grönsaker och gör massor av god Ratatouille och koka in hela vinterns behov. Anpassa recept efter vad som är moget eller billigt. En perfekt bas till soppor, grytor, som pastasås, som tillbehör, sås eller på egen hand.

          DET BLIR SÅÅÅÅÅÅ GOTT !!! Jag lovar.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          kvalite   Hur fungerar konserveringsapparaten.   04-07-2006, 12:53
          KURT   Jag tror att du bör köpa en bok om hemkonservering...   05-07-2006, 08:24
          Gurkan   Btw ... det stavas Squash :)   05-07-2006, 11:12
          Gurkan   Finns inte så mycket info om detta på nätet men ja...   05-07-2006, 11:40
          Johan.S   Hej! Jag har prakti...   17-07-2006, 21:22
          Gurkan   Tack för informationen Johan.S, tyvärr funkade int...   18-07-2006, 18:48
          Johan.S   Ack, så slarvigt av mig ...   18-07-2006, 21:37
          Johan.S   Gurkan   Grattis till fyndet !!! Jag har fått g...   29-07-2006, 17:58
          Johan.S   -Tack!   29-07-2006, 18:25
          Gurkan   Det har jag inte tänkt på men det borde ju egentli...   29-07-2006, 19:18
          Johan.S   Du har rätt i att citron...   29-07-2006, 20:37
          Sörgårdsnissen   Kan man konservera in burkar med "ren äppelmu...   13-07-2011, 22:07
          *Stintan*   Här står det om hur du kan pastörisera/konservera ...   14-07-2011, 08:18
          Gossen Ruda   Det var en gammal tråd. Jag har inte läst den tidi...   14-07-2011, 08:37
          jaj-51   Det var en gammal tråd. Jag har inte läst den tidi...   07-08-2012, 20:57
          *Stintan*   Syra fräter på aluminium. Oxalsyra t.ex. är perfek...   14-07-2011, 09:29
          malcolm   Använder man rostfria redskap i tex. en aluminiumk...   14-07-2011, 09:31
          Gossen Ruda   Vanliga bär är nog inte så fasanfullt sura, är det...   14-07-2011, 14:06
          *Stintan*   Vanliga bär är nog inte så fasanfullt sura, är det...   14-07-2011, 15:50
          Sörgårdsnissen   Tack Stintan. Kom på i kväll att det kanske kan g...   12-09-2011, 21:16
          Sörgårdsnissen   Har ett par av mina konserverade must-burkar kvar ...   07-08-2012, 19:50


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 15:40
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon