CITAT (Felix matte @ 06-07-2006, 22:37)
CITAT (Whiskuchi @ 06-07-2006, 14:51)
CITAT (Evgeni @ 06-07-2006, 11:36)
1-2-3-gurka kallas också sommargurka. Du gör en
lag av en del ättika 2delar socker och tre delar vatten. Blanda
och häll lagen över tunnt skivad ( osthyvel ) gurka. Strö klippt persilja
över. Otroligt gott.
Sådan gurka brukar jag också göra, med skillnaden att jag först hyvlar, sedan saltar ganska rejält och lägger den i press mellan tex två djupa tallrikar (och en tyngd i den översta), låter den stå ett par timmar, slår av vattnet och sen blandar den med lagen. Mormor brukade kalla den pressgurka

Hur länge håller sig sådan gurka? Ska man ha 12% ättika?
Yin o Yang... menar du att man kan frysa in gurkan med lag?
Är den lika fräsch efter upptining?
Ja, det är den 12%:iga ättikan som gäller. Och
hållbarheten är möjligtvis en vecka?! Det kan hända
att den är mycket längre, men jag tilhör de extremt
löjliga när det gäller hållbarhet
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4
De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!