Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Snälla ni!, Vad gör ni med era gurkor!?
          Gillan
          Inlägg 06-07-2006, 08:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Nu är jag så glad att jag bara köpte ( ja jag köpte faktiskt
          den) en enda gurkplanta.

          Jag får så mycket gurkor att jag inte hinner med dem.

          Det är : gurka på mackan
          gurka som tilltugg
          gurka i salladen
          1-2-3 gurka

          plus att alla som kommer hit får med sig en gurka hem.

          Men snälla ni! Vad gör Ni med alla gurkor.
          Själv kommer jag snart att se ut som en gurka wub.gif
          Det är då ett som är säkert laugh.gif laugh.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Felix matte*
          Inlägg 06-07-2006, 22:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Evgeni @ 06-07-2006, 22:58)
          CITAT (Felix matte @ 06-07-2006, 22:37)
          CITAT (Whiskuchi @ 06-07-2006, 14:51)
          CITAT (Evgeni @ 06-07-2006, 11:36)
          1-2-3-gurka kallas också sommargurka. Du gör en
          lag av en del ättika 2delar socker och tre delar vatten. Blanda
          och häll lagen över tunnt skivad ( osthyvel ) gurka. Strö klippt persilja
          över. Otroligt gott.

          Sådan gurka brukar jag också göra, med skillnaden att jag först hyvlar, sedan saltar ganska rejält och lägger den i press mellan tex två djupa tallrikar (och en tyngd i den översta), låter den stå ett par timmar, slår av vattnet och sen blandar den med lagen. Mormor brukade kalla den pressgurka tongue.gif

          Hur länge håller sig sådan gurka? Ska man ha 12% ättika?

          Yin o Yang... menar du att man kan frysa in gurkan med lag?
          Är den lika fräsch efter upptining?

          Ja, det är den 12%:iga ättikan som gäller. Och
          hållbarheten är möjligtvis en vecka?! Det kan hända
          att den är mycket längre, men jag tilhör de extremt
          löjliga när det gäller hållbarhet wub.gif

          Tack! wub.gif får köpa en flaska... nog för att jag får betala 24.90/kg (som lägst) för gurkan... men kul att testa ändå. smile.gif
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Evgeni   Snälla ni!   06-07-2006, 08:57
          Åsa, mälardalen zon 2   Tzatziki   06-07-2006, 09:03
          kooh-i-noor   Precis, tzatiki kan man äta hur mkt som helst av :...   06-07-2006, 09:31
          Gurkan   Ha ha ! Vi kanske kan byta ! Om du får två...   06-07-2006, 10:02
          marskattan   och då undrar jag vad är 1-2-3 gurka? Förvisso får...   06-07-2006, 10:11
          Yin o Yang   Precis så var det för mig förra sommaren. Jag tog ...   06-07-2006, 10:19
          Evgeni   Okidoki! Först, jag brukar göra tatsiki, och ...   06-07-2006, 10:36
          Pirum   Jag brukar lägga en gurka i kylen och knapra på nä...   06-07-2006, 12:56
          Whiskuchi   Sådan gurka brukar jag också göra,...   06-07-2006, 13:51
          Evgeni   Ja,ja,ja.... Det var väl ungefär det jag menade me...   06-07-2006, 14:56
          Åsa, mälardalen zon 2   Kall gurksoppa kan man ju också göra, jag har inte...   06-07-2006, 15:11
          Felix matte   Sådan gurka brukar jag också göra, med skillnaden...   06-07-2006, 21:37
          Whiskuchi   Sådan gurka brukar jag också göra, med skillnaden...   06-07-2006, 21:48
          Felix matte   Sådan gurka brukar jag också göra, med skillnaden...   06-07-2006, 21:52
          Evgeni   Sådan gurka brukar jag också göra, med skillnaden...   06-07-2006, 21:58
          Yin o Yang   Jodå Felix Matte, jag tycker den är godkänt fräsch...   07-07-2006, 09:42
          Christa   Prova att mjölksyra den. Går bra i konserveringsbu...   07-07-2006, 13:34
          Felix matte   Har gjort en liten sats för att te...   07-07-2006, 20:26
          Evgeni   Man kan tydligen gör mycker mer av gurka än man fr...   08-07-2006, 12:04
          Felix matte   Mummms... Jättegott tyckte vi båd...   08-07-2006, 21:24
          Whiskuchi   Mummms... Jättegott tyckte vi båda. :wub: Blir ...   08-07-2006, 22:31
          Felix matte   Mummms... Jättegott tyckte vi båda. :wub: Blir ...   08-07-2006, 22:33
          Whiskuchi   Mummms... Jättegott tyckte vi båda. :wub: Blir ...   08-07-2006, 22:35


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-06-2025, 11:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon