Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Smarrigt brödrecept, recept om nån vill testa
          myskmadra
          Inlägg 23-03-2004, 21:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Fårostbröd

          3 dl mjölk
          25 g jäst
          2 msk olivolja
          2 tsk salt
          1 stort ägg
          1 dl grahamsmjöl
          ca 9 dl vetemjöl special

          Fyllning: olivolja, 4 msk fetaost, 2 pressade vitlöksklyftor, oregano, basilika, timjan
          Pensling: uppvispat ägg

          Ljumma mjölken och lägg den i en bunke. Smula sönder jästen och tillsätt, ägg salt och olja.
          Arbeta in mjölet. Arbeta degen så att den blir riktigt seg. Låt vila 5 minuter.
          Tag upp på bakbord, knåda inte men vik ihop den och kavla sedan ut den till en rektangel.
          Häll lite olja på degen och bred ut den med fingrarna. Strö på osten och kryddorna. Rulla ihop degen. Skär i bitar och ställ bitarna stående upp i en smord avlång form. Låt jäsa 4 timmar.
          Pensla på uppvispat ägg och grädd i 225 gr i cirka 35 minuter.
          Tag brödet ur formen och låt det kallna.

          Jag provade att göra brödet för ett tag sen och det var himmelskt gott!
          wub.gif
          Dock jäste det så snabbt så jag minskade jästiden jag tror till hälvten.


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Kajsa H
          Inlägg 19-07-2006, 18:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          Japp, här är ännu en bak-tok!
          Här kommer mitt favoritrecept som blir platta rutor, lite sega i konstistensen. jättebra att fylla och ha med på utflykten. (Varning, det går väldigt fort åt...)
          Det är även ett bra grundrecept och går att variera med olika mjölsorter, diverse gryn och kross till skållningen etc.

          Monicas vardagsbröd

          3 dl havregryn
          2 dl rågflingor
          25 g margarin
          5+1 dl vatten
          50 g jäst
          2 msk sirap
          2 tsk salt
          1 msk brödkryddor (tex anis+fänkål)
          1 l vetemjöl (ca)

          Mät upp havregryn och rågflingor i en bunke. Koka upp vattnet (5dl) och smält matfettet i vattnet. Slå det kokande vattnet över grynen.
          Efter ca ½ timme, eller när grynskållet är kroppstempererat: Rör ut jästen i 1dl ljumt vatten. Blanda i jäst, salt, sirap och brödkryddor i degspadet. Arbeta i mjölet och låt degen jäsa övertäckt i ½ timme.
          Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Smörj en plåt och kavla ut degen på den (en fuktig disktrasa under får plåten att stå still). Skär degen i rutor.
          Jäs degen på plåten i ytterligare ½ timme. Grädda i 200 grader i ca 30 min.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 01:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon