Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur fungerar konserveringsapparaten., Har nu hittat en konserveringsapparat so
          kvalite
          Inlägg 04-07-2006, 12:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 38
          Medlem sedan:
          31-08-2005
          Medlem nr: 6 455



          Har hittat min gamla konserveringsapparat och tänkte i år konservera istället för att använda flera frysar. MEN jag har aldrig själv använt den utan bara tittat på som liten. Har både burkar, lock, termometer men hur mycket vatten och hur länge och ska gradantalet stiga upp till eller koka viss tid. Ska locken vara på från början? Ska man använda parafin även här. Någon som kan och kan beskriva för mig. Jag har snart massor av hallon, jorgubbar, vinbär, rabarber och sedan kommer tomater, gurka och squasch (stavas det så) .
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Gurkan
          Inlägg 29-07-2006, 17:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Grattis till fyndet !!! Jag har fått gå till bibblan och låna en bunte böcker istället men de är mestadels från 70-80 talen och tar tyvärr bara upp hermetisering lite översiktligt.

          CITAT
          Man tar även upp tillexempel olika former av sylt, saft och marmeladberedningar. Där finns bland annat beskrivningar av saftframställning genom ångning, (vilket undertecknad är nyfiken på men ännu aldrig provat på grund av att jag saknar lämplig utrustning).


          Nästa loppisfynd kanske blir en "saftmaja" ?? smile.gif


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Johan.S   -Tack!   29-07-2006, 18:25
          Gurkan   Det har jag inte tänkt på men det borde ju egentli...   29-07-2006, 19:18
          Johan.S   Du har rätt i att citron...   29-07-2006, 20:37
          Sörgårdsnissen   Kan man konservera in burkar med "ren äppelmu...   13-07-2011, 22:07
          *Stintan*   Här står det om hur du kan pastörisera/konservera ...   14-07-2011, 08:18
          Gossen Ruda   Det var en gammal tråd. Jag har inte läst den tidi...   14-07-2011, 08:37
          jaj-51   Det var en gammal tråd. Jag har inte läst den tidi...   07-08-2012, 20:57
          *Stintan*   Syra fräter på aluminium. Oxalsyra t.ex. är perfek...   14-07-2011, 09:29
          malcolm   Använder man rostfria redskap i tex. en aluminiumk...   14-07-2011, 09:31
          Gossen Ruda   Vanliga bär är nog inte så fasanfullt sura, är det...   14-07-2011, 14:06
          *Stintan*   Vanliga bär är nog inte så fasanfullt sura, är det...   14-07-2011, 15:50
          Sörgårdsnissen   Tack Stintan. Kom på i kväll att det kanske kan g...   12-09-2011, 21:16
          Sörgårdsnissen   Har ett par av mina konserverade must-burkar kvar ...   07-08-2012, 19:50


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 11:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon