Har du även möjlighet att kunna göra morotsjuice, så är detta en fin vegetarisk rätt:
MOROTSCURRY, 4 pers
6 medelstora morötter 2 gula lökar Smör eller margarin 2-3 tsk curry 1 tsk salt 2 krm socker 2,5 dl morotsjuice 0,5 dl röda linser 0,5 dl russin Ca 2 tsk pressad citron (Salta jordnötter)
Skala morötterna. Skär dem i långa klyftor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Smält litet fett i en gryta och fräs morötter, lök och curry utan att rotsakerna tar färg. Rör om under tiden. Tillsätt salt, socker och morotsjuice. Koka upp och sjud under lock ca 10 min.
Lägg i sköljda linser och russin och sjud ytterligare under lock 5-10 min, tills morötter och linser är kokta.
Smaka av med citron och blanda i hackad persilja. Strö eventuellt över litet salta jordnötter.
Servera med ris, couscous eller bröd.
|