Lavendelskorpor ā la Provence
Till c:a 60 kakskorpor behövs: 100 g hasselnötter 50 g sötmandel ca 100 g mörk choklad (ej blockchoklad) 150 g margarin eller smör 2 dl socker 1 dl honung 1 ägg 3-4 msk lavendelblommor 1 msk vaniljsocker knappt 6 dl (350 g) vetemjöl 2 tsk bakpulver
Hacka först mandel och nötter grovt. Bryt chokladen i bitar och hacka den också i grova bitar. Hacka också lavendelblommorna. Rör fett, socker och honung poröst, blanda i ägget, mjölet (som först blandats med vaniljsocker och bakpulver) och sist allt det hackade. Forma, med lätt mjölade händer, degen till 6 ganska smala rullar som läggs tre och tre på varje plåt, klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna med handflatan. Grädda i knappt 200 graders ugnsvärme i c:a 15 minuter. Skär sedan längderna med vass kniv i lite sneda, smala bitar. Vänd ena snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kallna.
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|