Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sockerhalt i saft?
          Gossen Ruda
          Inlägg 27-09-2006, 20:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Har börjat fundera lite över denna sak när jag tänker hålla kalaskulan i schack. Jag kokar egen saft på röda och svarta vinbär. 2 kg av varje sort per kokning. Det blev idag 4,5 liter råsaft. Sen skall sockret i, 500 gram per liter, 2,25 kg. Slutresultatet blev drygt 5 liter saft som när jag uppskattade vikten blev 5,6 kg. Räknar jag på detta blir det 40 vikts% socker. En hel del även om jag sen späder med vatten ungefär 1 + 5 delar.

          Hur står sig den sockerkoncentrationen mot köpsaft som ofta kallas för söt? Själv vet jag inte eftersom jag bara använder egen saft fast å andra sidan går det åt någon eller några liter utspädd saft i veckan.

          Enligt receptet kan man dock minska ner sockermängden med en tredjedel om saften förvaras i kylskåp och inte sparas för länge vilket jag skall prova nästa gång. Jag kokar bara en sats åt gången med bär sparade i frysen så saften går åt på någon eller några månader beroende på hur törstig jag är. Undrar lite vad sockret har för funktion i konserveringshänseende, jag har även i natronbenzoat. Helt sockerfritt går inte, den saften smakar inte gott men jag undrar hur långt ner i sockermängd man kan gå?


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Pirum
          Inlägg 28-09-2006, 15:07
          Länk hit: #2


          Validating
          Antal inlägg: 3 808
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 448



          Bettson har rätt. Snåla inte med sockret, bättre att koka rejäl saft. Sen kan man ju frysa den ändå om man vill, för säkerhets skull. Mina erfarenheter är att om man blandar 'blask-saft' så krävs mer saft...vilket leder till att man kanske får i sig lika mycket socker ändå.


          --------------------
          zon2.5
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-09-2025, 06:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon