CITAT (Pirum @ 09-10-2006, 18:50)
Jag tror det har med träning att göra också. En renlevnadsman som han, som motionerar och äter grönfoder dagarna i ända, är inte van med fett, socker och låg fiberhalt i kombination med att vila. Inte undra på att maten tog knäcken på honom rätt fort
Uff, jag tycker som sagt illa om McD som företag, men att deras mat skulle vara mer hälsovådlig än annan 'vanlig' restaurangmat, det tror jag inte. Som sagts tidigare, nötfärs är inte värre än annat kött, det man kan klaga på är brödet (för vitt) , dressingen (för fet) och stripsen (för fet). Samt colablasket om man är rädd för socker. Men McDonalds bröd är väl inte sämre än det folk ibland rostar till frukosten, dressingen är relativt snålt tilltagen på burgarna, och stripsen serveras i ganska små portioner.
Det spelar en oerhört viktig roll om man är van vid en kost med hög fetthalt eller ej.
Somliga som äter lågfettkost får kraftiga diarréer (liknande dem man får av Xenecal t ex) om de plötsligt börjar äta mycket fett. I synnerhet i samband med ett kraftigt förändrat fiberintag (för mycket och för lite skämmer allt).
Fråga de på forumet här som äter logkolhydratkost hur de skulle må om vi tvang i dem en halvliters läsk t ex. Många blir dåliga av att få i sig så mycket socker, även om symptomen är olika. Det läskiga (avsiktlig ordvits, ja) är att kroppen vänjer sig väldigt fort och inbillar sig lätt att den måste ha sockret.
Appropå kosten, det du inte gillade. Det finns alternativ, om man vill vara brpkig med kassapersonalen

Du kan få fullkornbröd, välja bort dressingen och det går att välja mjölk eller vatten om man vill slippa socker