CITAT (hav @ 12-10-2006, 16:41)
CITAT (Ingo @ 12-10-2006, 16:25)
Jag känner folk som har försökt sluta betala TV-avgift men det sägs vara mycket svårt att gå iland med. Även om man gör sig av med sin TV-apparat är det svårt att få dem att gå med på att sluta skicka räkningar. Och att sluta betala den på pin kiv är ingen bra ide - man får en påminnelse och betalar man inte då går det direkt till kronofogden och blir betalningsanmärkning.
Det låter illa om det är så. För om man helt ärligt slutar ha TV och anmäler det så ska man ju inte behöva betala längre. Så måste det fungera.
Därför blir det också lätt att slippa, man anmäler bara att man slutat att ha TV och det är inte lätt för stackars gamla Radiotjänst att motbevisa det.
Radiotjänst17. Avanmälan - vilka regler gäller?
När du inte längre har en tv-mottagare kan du enligt § 11 lag om TV-avgift göra en avanmälan till Radiotjänst i Kiruna AB. Radiotjänst begär alltid orsak/anledning till avanmälan.
När två betalande hushåll blir ett, t ex vid samboförhållande, avanmäler den ena personen sitt tv-innehav till Radiotjänst.
Flyttar du till en vårdinrättning för att få stadigvarande vård och vårdinrättningen betalar tv-avgift, behöver du inte betala tv-avgift. Personer med eget boende t ex i servicehus, ska betala egen tv-avgift.
Har du magasinerat eller på något annat sätt avskiljt tv-mottagaren från bostaden, kan du avanmäla ditt tv-innehav. Tv-avgift betalar du till dess att innehavet av tv-mottagare upphört och detta meddelats vår kundtjänst. Avgift som avser tid efter att avanmälan kommit in till Radiotjänst, betalas tillbaka om beloppet är 100 kr eller mer. Om skriftlig bekräftelse på avanmälan inte erhållits inom 2-3 veckor, kontakta Radiotjänst. Avgiftsskyldigheten upphör fr.o.m. det datum din avanmälan inkommit till Radiotjänst, den kan inte ske retroaktivt (bakåt i tiden). Observera att det alltid är den tv-avgiftsskyldige som ansvarar för att avanmälan kommer Radiotjänst tillhanda.