CITAT (Betty @ 22-11-2006, 01:30)
CITAT (suddis @ 21-11-2006, 22:19)
Vad ÄR halvfabrikat? Är falukorv halvfabrikat och om inte, vad är skillnade mot Bullens? Och vad räknas färdigrätter som man micrar som? Vad är ravioli? Finns det helfabrikat?
Det här var en alldeles för svår fråga för mig..

Bullens pilsnerkorv är en helkonserv, klar att ätas efter uppvärmning. Ravioli, ärtsoppa, bruna bönor, blodpudding, pytt i panna från frysdisken, alla fädigrätter och en hel del soppor och såser är också helfabrikat - ätklara genom att bara värmas.
Såsmixer och buljongtärningar som man ska tillsätta vätska till är halvfabrikat - eftersom man ska tillsätta en eller ett par ingredienser för att de ska bli klara. Det samma gäller för kakmix, nyponsoppa och liknande.
Falukorv är ett halvfabrikat, den är ju "halvklar", jag menar, den är ju inte en råvara bara för att det inte är så många som tillverkar sin korv själv...

Det som inte är en råvara är antingen ett halvfabrikat eller ett helfabrikat.

Japp - så tycker jag också. Undrar om inte korv tom är ett helfabrikat - klart att ätas efter uppvärmning...
Fast jag håller med om att det är en svår gränsdragning...