Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur mycket halvfabrikat använder du?, -till vad isf?
          netaave
          Inlägg 21-11-2006, 15:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Läste en intressant artikel idag om hur vikten ökar på befolkningen i och med att fler använder halvfabrikat.
          Själv försöker jag undvika just det med ett undantag, Lasange, det är så himla bekvämt med Knorrmixen, och bara behöva göra en sås.
          Annars tycker jag ofta att det ändå är ungefär lika mycket jobb ändå och gör maten från grunden.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          stina
          Inlägg 25-11-2006, 21:35
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (Betty @ 22-11-2006, 01:30)
          CITAT (suddis @ 21-11-2006, 22:19)
          Vad ÄR halvfabrikat? Är falukorv halvfabrikat och om inte, vad är skillnade mot  Bullens? Och vad räknas färdigrätter som man micrar som? Vad är ravioli? Finns det helfabrikat?

          Det här var en alldeles för svår fråga för mig.. smile.gif

          Bullens pilsnerkorv är en helkonserv, klar att ätas efter uppvärmning. Ravioli, ärtsoppa, bruna bönor, blodpudding, pytt i panna från frysdisken, alla fädigrätter och en hel del soppor och såser är också helfabrikat - ätklara genom att bara värmas.
          Såsmixer och buljongtärningar som man ska tillsätta vätska till är halvfabrikat - eftersom man ska tillsätta en eller ett par ingredienser för att de ska bli klara. Det samma gäller för kakmix, nyponsoppa och liknande.
          Falukorv är ett halvfabrikat, den är ju "halvklar", jag menar, den är ju inte en råvara bara för att det inte är så många som tillverkar sin korv själv...
          rolleyes.gif
          Det som inte är en råvara är antingen ett halvfabrikat eller ett helfabrikat. smile.gif

          Japp - så tycker jag också. Undrar om inte korv tom är ett helfabrikat - klart att ätas efter uppvärmning...

          Fast jag håller med om att det är en svår gränsdragning... rolleyes.gif
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          netaave   Hur mycket halvfabrikat använder du?   21-11-2006, 15:04
          LadyG   Lasagnemixen skulle jag ha svårt att leva utan, oc...   21-11-2006, 15:06
          pejori   nästan enbart färdiga bruna bönor...annars mest he...   21-11-2006, 15:21
          Hannele   Ungefär som Tina :)   21-11-2006, 15:26
          Stintan43   Försöker undvika halvfabrikat, lagar istället ofta...   21-11-2006, 15:27
          pejori   nu har jag börjat att leta efter bra kött, så jag ...   21-11-2006, 15:28
          Lena i Torslanda   Jag lagar den mesta maten från grunden men gillar ...   21-11-2006, 15:36
          pejori   kryddblandningar använder jag med....   21-11-2006, 15:51
          Betty   Bullens pilsnerkorv står i kylen och Findus små de...   21-11-2006, 16:00
          Anne R   Det blir köttbullar ibland och Dafgårds färdiga la...   21-11-2006, 16:34
          askar   Rösti har jag alltid i frysen...gott till mellanmå...   21-11-2006, 16:51
          Whiskuchi   Eftersom jag är vegetarian blir det ganska mycket ...   21-11-2006, 16:56
          Norrbottens-Magdis   Färdiga köttbullar köper vi. Kryddmixer som tacokr...   21-11-2006, 17:14
          netaave   Så gör jag också. Gör även stora s...   21-11-2006, 17:16
          Åsa, mälardalen zon 2   Lasagnemix urk :wacko: jag gör j...   21-11-2006, 17:22
          askar   Så gör jag också. Gör även stora satser köttbulla...   21-11-2006, 17:31
          oldwolfie   hemlagad mat o inga halvfabrikat e de som gäller...   21-11-2006, 17:43
          stina   Dom få gånger vi äter korv så är det färdigfixad B...   21-11-2006, 19:29
          anna_rispan   vet inte hur mycket men säkert varje dag.... inte ...   21-11-2006, 20:40
          pejori   hm... nu får jag nog komplettera l...   21-11-2006, 21:47
          Stintan43   Jag tolkar det precis som Pejori får väl jag oxå t...   21-11-2006, 22:01
          Evgeni   Hmm, jag hade ju tänkt svara att jag så gott som a...   21-11-2006, 22:13
          suddis   Vad ÄR halvfabrikat? Är falukorv halvfabrikat och ...   21-11-2006, 22:19
          Anne R   Färdigrätter är enligt min defination helfabrikat...   21-11-2006, 22:32
          netaave   Falukorv räknar inte jag som halvf...   21-11-2006, 22:35
          pejori   Färdigrätter är enligt min defination helfabrikat...   21-11-2006, 22:46
          Anne R   Färdigrätter är enligt min defination helfabrikat...   21-11-2006, 22:50
          pejori   självklart :lol: :lol: :wub:   21-11-2006, 22:58
          Snöflinga   Här används väldigt mycket halvfabrikat, alldeles ...   21-11-2006, 23:43
          Betty   Bullens pilsnerkorv är en helkonserv, klar att ät...   22-11-2006, 00:30
          Maria i Helsingborg   Inser med glädje att (mest) maken och jag inte göd...   22-11-2006, 04:38
          Hannele   Bra frågor.   25-11-2006, 21:16
          Stintan43   Men inte är väl falukorv halvfabrikat ;)   25-11-2006, 21:38
          stina   Nej absolut inte - det sägs att den lever i fjällm...   25-11-2006, 21:41
          Stintan43   ??? ;)   25-11-2006, 21:45
          stina   Falukorven alltså - innan man slaktar den... ;)   25-11-2006, 21:47
          Stintan43   skitkul ;)   25-11-2006, 21:50
          netaave   Tycker du? :o :P   25-11-2006, 22:15
          Hannele   Du behöver inte värma korv - utom ...   25-11-2006, 22:23
          zaaritha   Man bör väl koka grynkorv, fläskkorv..? Steka iste...   25-11-2006, 22:34
          netaave   Korv är väl en charkvara! Inget hel- eller hal...   25-11-2006, 22:35
          Hannele   Fläskkorv är samma som köttkorv. J...   25-11-2006, 22:39
          zaaritha   Fett från gris: Sverige Magert griskött: Danmark,...   25-11-2006, 22:46
          Stintan43   Men snälla nån, hur gott är det att äta korv som b...   25-11-2006, 22:50
          Evgeni   Fläskkorv är samma som köttkorv. Ja, några korvar...   25-11-2006, 23:19
          Scrollan   Sökte på "fläskkorv" och "köttkorv...   25-11-2006, 23:38
          Evgeni   Ja, det ser man. Mycket ska man lä...   26-11-2006, 00:05
          Hannele   Köttkorv innehåller mer nötkött oc...   26-11-2006, 00:18
          Stintan43   Köttkorven ör ju grövre än fläskkorven och jag tro...   26-11-2006, 00:19
          Scrollan   Det står inte hur mycket gris/nötk...   26-11-2006, 00:20
          Evgeni   Köttkorv innehåller mer nötkött och fläskkorv mer...   26-11-2006, 00:36
          zaaritha   Jag får inte i mej varken fläskkorv eller köttkorv...   26-11-2006, 00:39
          Evgeni   Jo, men det var ju det jag sa ocks...   26-11-2006, 00:40
          Anne R   På innehållsförteckningen står ing...   26-11-2006, 01:44
          Allis   Ett utdrag ur en artikel som jag hittade i aftonb...   26-11-2006, 11:38
          Stintan43   Där ser man :) Så har då inte jag tolkat halvfab...   26-11-2006, 13:04
          netaave   Jag gör egen korv till jul men i stället för fjäll...   26-11-2006, 13:22
          anna_rispan   det var ett annorlunda sätt. du ta...   26-11-2006, 13:24
          Allis   Nej, men nu vet vi. Vi använder hel- halv fabrikat...   26-11-2006, 13:26
          netaave   det var ett annorlunda sätt. du tar alltså korvsm...   26-11-2006, 15:21


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 07:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon