CITAT (stina @ 03-12-2006, 15:35)
CITAT (Norrbottens-Magdis @ 03-12-2006, 16:33)
Revbensspjäll med min speciella julmarinad är ju absolut godast. Allt det andra vill man ju också ha iofs...nja kanske inte grisfötter då! :D
Berätta snälla!!!!!

Marinerade revbensspjäll
Det här behövs för 4-6 port:
1¬-1½ kg revbensspjäll
Marinad:
rivet skal och saft av 1 lime
1 1/2 msk flytande honung
1 msk äkta soja
1 1/2 msk matolja
1 1/2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 1/2 tsk malen ingefära
Gör så här:
Skär köttet i portionsbitar och lägg dem i en tjock plastpåse.
Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll den över köttet.
Lägg påsen i kylen ca 2 timmar.
Lägg över kött och marinad i en eldfast form.
Sätt in köttfatet mitt i ugnen, 200°, och stek ca 20-¬25 minuter.
Vänd köttet och stek ytterligare ca 20¬-25 minuter.
Tips!
Önskas en knaprigare yta, kan värmen höjas till 250° när det
är 5 minuter kvar av stektiden.