CITAT (Reserv @ 28-12-2006, 09:01)
CITAT (Berith @ 28-12-2006, 08:24)
CITAT (Scrollan @ 27-12-2006, 16:25)
Svärmor gör skillnad på sina hästar.
Hennes arbetshäst, som hon motionsrider, kommer gå till slakt då det är dags.
Däremot hennes riktiga ridhäst kommer hon inte slakta när tiden är inne.
Funderar på det där sista...

Vad kommer hon göra med den hästen då? Låta den självdö...?
Jag äter inte heller hästkött, i alla fall inte medvetet. Och nötkött äter jag bara uppblandat i köttfärs. Har några bitar rådjur ligger i frysen, bävar för den dan jag "måste" fixa till nåt gott av det. Funkar kanske att finstrimla det och marinera i nåt som tar bort viltsmaken?
Funderade i samma bana som dig där Berith, men insåg den stora skillnaden på avlivning och slakt

Slaktade djur går till mat på ett eller annat sätt, antingen på våra bord eller till djurfoder. Va´man gör av en avlivad häst har jag däremot inte en aning om, man får juh inte ha dom nedgrävda på gårn direkt

Kremering kanske??

Vet inte heller, men jag gissar att kremering är det vanliga.
Så gör man ju med hundar och katter.