CITAT (Reserv @ 27-12-2006, 22:19)
CITAT (faith @ 27-12-2006, 22:17)
Självklart hänger det samman med matkultur. Men om man förfäras inför tanken på att äta hästkött bör man kanske fundera lite varför tanken är så svindlande/främmande. Många har ju gris som husdjur idag t ex.
inte många går in i grisstallet och gosar med grisarna, inte med korna heller för man har oftast fler av dom. Hästen är......en vän

Jo du man gosar med grisarna och med korna. Jag är f.d. bondmora med många korna. Och vi gosade med alla djur på gården, även med mina hästar (som jag hade då)
Men man måste ju lära sig att vissa djur slaktas för att bli människoföda, inte lätt men nödvändig.
Man kan ju inte vänta att djur självdör, det vore djurplågeri. Och i så fall vad skall bonden leva av (luft och kärlek kanske?)
Det är svårt att äta kött som kom från egna gården. Det är lättare att gå in i en affär och handla.
Elisabeth