Ingefära köper man knölar av och planterar runt mars. Köp en fin knöl i matbutiken, gärna en som har svällande knoppar. Plantera knölen ytligt i en kruka som är något större än knölen i porös såjord, fukta igenom jorden och sätt plastpåse över och ställ på ett varmt ställe (jag brukar ställa mina på elementen som är breda och inte för heta). Det tar ca 4v för knölen att rota sig och börja skjuta skott då ställs krukan så ljust som möjligt. När det blivit varmt ute på försommaren kan man plantera ut ingefäran i en kruka/hink (ca 7-10 liter) gärna en mörk en ingefära gillar värme. Till hösten kan man skörda nya fina knölar i krukan.
Krukan till höger är ingefära under uppdrivning på senvåren (den till vänster är Kunchi/Krachi också kul och lätt att odla, kan köpas bland grönsakerna i många asiatiska matbutiker)

En något solskadad ingefära under sommaren