STEKTA GRÖNA TOMATER MED MJÖLKSÅS
Ingredienser: (4 Portioner) 3msk Msk baconfett 4 Fasta gröna tomater - i centimetertjocka skivor 2 Ägg Skorpmjöl Vetemjöl 2 1/2dl Mjölk Salt + peppar
Beskrivning: Hetta upp baconfettet i en gjutjärnspanna. Doppa tomaterna i ägg, sedan i skorpmjöl. Stek dem långsamt i baconfettet tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lägg tomaterna på ett fat. Rör ner 1 msk vetemjöl för varje msk fett som finns kvar i pannan och blanda väl; rör sedan i den varma mjölken och låt puttra under ständig omrörning tills såsen tjocknat. Tillsätt salt och peppar efter smak. Slå såsen över tomaterna och servera rätten varm.
Källa: "Stekta gröna tomater" av Fannie Flagg
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|