CITAT (Mia @ zon 3,01-02-2007, 14:27)
Lånar lite - jag skulle vilja ha en chili som funkar när man lagar mat, och enligt receptet ska ha "1 st röd chili" (dummaste doseringen i stan, eller hur?

). Alltså inte en som är så stark så man brinner upp, men som ändå ger chilistyrka... Har tittat på de där som får långa röda frukter (kanske 'Rat's Tail', eller 'Arbol' eller något?). Jag har fröer från 'Czechoslovakian Black', eventuellt från 'Habanero Dulce', samt förhoppningsvis sticklingar av dem plus 'Lemon Drop' och 'Omnicolor'. Med reservation för hur det går med rotningen...
Sorttips är lika välkomna som byte/köp!
Czechoslovakian black är så mild så den åt jag rå som paprika. Smakar som en paprika med lite mer "sting". Kokar du den i en gryta så ger den inte mkt smak.
Omnicolor gillade jag, gav dessutom mycket frukt. Den är rätt stark men kanske inte så aromatisk.
Dina andra sorter känner jag inte till.
Rumänsk chili ska vara bra till grytor men jag fick så lite med frukt på min förra året så jag har inte provat den.