Visst är jag också lat ibland, och baka på sommaren blir inte mycket
nu har vi långt till affären så vill jag ha färst bröd
skall pröva ditt bröd någon dag vargen kul med lite nytt
Ingrid har ju skrivit om surdegsbröd jag tar grovt rågmjöl istället
om din deg mögla berodde nog på att det behöver
vara varmt att jäsningen kommer igång det skall smaka ock lukta surt och bubbla lite
det gör det efter tre dar om du tillsatt lite råg o ljummet vatten varje dag
förvara lite i kylskåpet till nästa gång
jag kände en kvinna som var fantastisk på detta med bak
Hon lämna kvar lite i degbunken varje gång hon baka
lät det stå till nästa dag med duk över
hällde i lite ljummet vatten o mjöl i två dar
så blev ett nytt bröd igen dag tre
skulle man inte hinna med baka den dagen
in i kylskåpet med degen
det går ju med vilken deg som helst om man blir avbruten
att nästa dag ta fram o värma lite
jag har ofta gjort som denna kvinnan o det förenklar ju om man ändå bakar två gånger i veckan