CITAT (Ophelia @ 03-02-2007, 08:08)
Upp till 5 dagar kan det hålla i kylen om det återförsluts.
Vin som blivit dåligt smakar inte bra, det smakar surt. Tror att du spottar ut det innan du dör (vilket du knappast lär göra). Frys ner slatten istället och använd det i mat.
Sprit (whisky och cognac m.m. som har smak) kan förvaras ganska länge men smaken förtas med tiden (det är frågan om år med sista snålslatten i botten). Har du öppnat nåt med gräddbas så är hållbarheten betydligt kortare och ska alltid stå i kylen.
Kan man inte frysa ner det o använda det som dricka?

Jag har nog förvarat vitt vin i ett par månader i svalen och druckit... hmm, jag måste ha nåt fel på smaklökarna då jag inte kände nån direkt skillnad.

Fast på riktigt, är det nån som vet om det är farligt att dricka vinäger? Har förresten alkoholen försvunnit nånstans då det blir vinäger?
Finland - Planterar i motsvarande Sveriges zon 5 (bor i motsv. zon 3)