Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Jag och baka, hmm, mjöl
          rosettei
          Inlägg 10-10-2003, 15:17
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 169
          Medlem sedan:
          20-06-2003
          Medlem nr: 1 742



          CITAT
          Annars gör jag ett snabb-bröd som bara jäser en gång och som är dundergott!  
          Ett paket jäst smulas i en bunke.
          Tillsätt ca 1/2 msk salt och låt salt och jäst smälta ihop.
          Tillsätt en msk malda brödkryddor eller annan kryddning, t.ex. hackad lök och dill.
          Tillsätt 2 msk olivolja.
          Tillsätt 5 dl ljummet vatten.
          Rör ihop allt, degen skall vara ganska lös.
          Låt jäsa under duk i ca 30-40 minuter.
          Smörj en plåt med smör el. marg. sätt ugnen på ca 200-225 grader.
          (Jag brukar sätta den på 225 och sänka till 200 när jag sätter in brödet.)
          Häll den färdigjästa degen på plåten, forma den och strö på vallmofrön eller sesamfrön och ev. havssalt.
          Sätt in i ugnen och när brödet är färdigt kan du knacka på botten, det ska låta lite "ihåligt" när det är klart.
          Håller inte så länge men brukar ta slut direkt för det är jättegott!
          Receptet fick jag av min kompis Kristina för ca 25 år sedan, bakar nästan aldrig något annat eftersom jag är en ganska lat person mellan varven


          Wargen, jag tänker nu prova ditt recept för lata bagare
          men sad.gif
          jag måste ju skratta åt mig själv
          är vi inte för lata
          mjöl måste man väl ha till degen.?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Wargen
          Inlägg 10-10-2003, 17:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 633
          Medlem sedan:
          17-11-2002
          Medlem nr: 365



          ohmy.gif Men Herre G! Jag kände på mig att jag glömt något, läste igenom receptet flera gånger , men är man insnöad så är man.... wacko.gif
          Det ska vara ca 10-14 dl vetemjöl. sad.gif Man får måtta så man får lagom wink.gif mängd för degen ska vara rätt lös som sagt.
          Ja, där ser man.... blink.gif
          Ska redigera inlägget NU! laugh.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 02:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon