CITAT (Tesa @ 28-04-2007, 21:25)

Jag har faktiskt svårt att förstå varför talg t.ex skulle vara äckligt...det är ju bara fett..likaväl som att det finns ister i grisar..och folk käkar väl isterband och klenäter och flottyrringar utan att tycka det är konstigt..
Och jag tror inte att man äter mular...tror att hela huvudet kasseras eftersom det betraktas som riskavfall (BSE)..och man äter liksom inget som varit utanpå kossan..
Att man mal ner senor är ju inget konstigt..bara man har en tillräckligt bra kvarn så det inte bli hårda bitar så är ju det inte värre än hinnor och sånt som ändå finns i och på kött...och "slamsor" är ju bara bitar av köttet som inte går att göra nåt annat vettigt av..och alltihopa är helt naturligt..
det där var ungefär vad jag cokså tänkte.
CITAT (Bessie @ 28-04-2007, 20:17)

.../.../...
Men jag tycker i alla fall att det är mer etiskt att hela djuret används om man en gång ska döda det (och det är inget äckligt eller oätligt med talg i sig, britterna lägger det i sin julpudding och i sina pajer och puddingar, och McDonalds friterade potatis i det tills folk beörjade oroa sig för sitt kolesterol) än att saker slängs bort. Kor och grisar består tyvärr inte bara av rostbiff, revbensspjäll och fläskkotletter. Talg, mular och senor har större existensberättigande i charkprodukter än vetemjöl, mjölkpulver, konsistensgivare och färgämnen.
Ja, så tänker jag med lite grann. Ska man döda djuret så är det väl bra att ta hand om allt som går.