Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Fläderblomssaft
          Anita S
          Inlägg 28-06-2006, 21:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 116
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 536



          Jag har kollat runt lite efter recept på fläderblomssaft. Jag tycker att sockermängden alltid verkar så hög. Är det någon som har ett bra recept? Varför ska det vara citronsyra i när man har citroner i? Hur brukar ni som gör saften göra, rent praktiskt alltså?

          Anita S
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          myskmadra
          Inlägg 24-06-2007, 12:10
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Forstätter här på en gammal tråd om flädersaft.
          Har blommor i frysen och vill göra saft. Helst inte så söt, mera som måltidsdricka.
          Fandolin skrev ifjol:
          " Man kan minska rejält på sockermängden om man fryser saften sedan den blivit klar. Den går sedan att "skopa" upp ur frysen efter hand, blir inte stenhård utan mer som sorbet. Kall saft som inte blir för söt.
          Brukar blanda ingredienserna i en stor hink och låta stå i rumstemperatur så länge som receptet föreskriver , kring tre veckor, (Annas mat) och sedan sila ifrån.
          Gott är sedan också att skopa upp en tesked och fylla upp glaset med mineralvatten och is. "

          Hur mycket socker tar du? Och börjar det inte jäsa om det ska stå i 3 veckor i rumstemperatur?
          Det recept jag har är på 2 l vatten, 40 fläderblommor och 1,7 liter socker, 3 citroner, 50 g citronsyra.
          Det är det jag funderar på , om det inte börjar jäsa om jag till exempel minskar sockret till 1,2 liter?
          När saften väl är i frysen lär den inte jäsa, eller hur?
          Ber vänligast om hjälp blomma.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 01:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon