CITAT (Pirum @ 28-07-2007, 12:56)

Jag äter ofta kött, men tycker att köttuppfödning på åkermark bör starkt beskattas (djur bör gå på icke-odlingslämpliga ängsmarker, skogsmarker etc), import av mat (speciellt djurmat) bör starkt begränsas, och jordbruk som inte når upp till KRAVs regler (minst) bör kriminaliseras

Men så är jag stor vän av regleringar, förordningar, etc, också
Håller med dig Bettson, det är stor skillnad på köttproduktion och köttproduktion. Eller, för att ta ett liknande exempel - ris är en helt värdelös gröda ur klimatförändringssynpunkt. En av de värsta bovarna vi har i livsmedelsväg. Att då köra en tidningsartikel med "veganer förstör miljön!" är såklart helt befängt.
Fast jag hpller inte med helt om det där med köttuppfödning på åkermark. Vart drar du gränsen då?
Om du har ängsmark för bete så måste du ändå odlaö hö eller endilage på åkermark för att vi har ett klimat som inte tillåter betning på vintern.
Denna vallodling ger en frikare finare jord och bättre växtföljd. Om sedan ladorna är fyllda med grovfoder så varför inte låta djuren beta det som ändå växer där.