Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chilirecept önskas
          hippo
          Inlägg 12-08-2007, 18:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 117
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 263



          Jag har odlat några chiliplantor i år, likaså förra året, men jag är inte så bra på att använda dom i matlagningen. Gillar stark mat, men dom här är ju så himla starka... Har ni några tips eller recept??
          Vänliga hälsningar
          "Hippo"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          hippo
          Inlägg 13-08-2007, 21:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 117
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 263



          Okej, men hur gör jag när jag ska torka/frysa in chilin...?
          När man använder den färsk, är det vanligast att man skär den i små "skivor" då..?
          Kanske dumma frågor, fast det finns väl inga såna eller hur var det? blush.gif
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 13-08-2007, 22:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (hippo @ 13-08-2007, 22:02) *
          Okej, men hur gör jag när jag ska torka/frysa in chilin...?
          När man använder den färsk, är det vanligast att man skär den i små "skivor" då..?
          Kanske dumma frågor, fast det finns väl inga såna eller hur var det? blush.gif


          Ska man frysa chili så brukar de flesta dela frukterna och kärna ur dem innan de fryser dem. ska man torka chilin så spelar det mindre roll hur man gör. Jag har trätt upp hela frukter på tråd och torkat dem hängande ute i solen elelr låtit de torka hela på en bricka. Kärnorna kan man lätt pilla ur när man delar på den torkade frukten.

          Skivor, strimlor eller finhackad chili är en smaksak. Är den jättestark så är det kanske lättare att äta små bitar av chilin är den mild så kan man mycket väl använda ringar/ skivor.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 06:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon