Het chiligryta 4 Portioner
1 tb Smör 500 g Fläskkarré; mager 1 Gul lök; i strimlor 200 g Squash; i bitar 1 ts Örtsalt Svartpeppar; nymald 1 Köttbuljongtärning 3 dl Vatten; ev mer, upp till -nästan det dubbla 1 Burk vita bönor i tomatsås 2 tb Hot chilisås 1 Vtlöksklyfta; pressad 1 tb Maizena såsredning
Servering Bröd; att bryta i bitar till -grytan ELLER Kokt ris; ELLER Kokt potatis Kinakål; i strimlor 1 Äpple 1 Morot; stor, strimlad 1 tb Citron
Skär köttet i små benfria bitar och bryn i fettet med lök. Blanda i squash, krydda med örtsalt och peppar. Smula i buljongtärning och späd med vatten. Låt koka sakta under lock i 30-45 minuter, späd med mer vatten om det ser ut att behövas. Blanda i bönor, chilisås, vitlök och såsredning. Låt koka ett par minuter eller tills köttet är mört. Servera med bröd, ris eller potatis och kinakål med äpple, rot och citron.
|