CITAT (Mu i myllan @ 06-09-2007, 12:48)

Kan det vara så att Gyllenbär inte är den sorten vi köper i butiken. Jag köpte frö från Bröderna Nelson. Det blev som en minivariant med en svag smak av mandel/nöt. Känner du igen beskrivningen?
Jättegoda, inte så söta och jag har skördat (plockat från marken för de tycks falla av när det är dags) mängder sedan mitten av juli. Sådde v 8 och har dem i växthus. Bra tips att ta sticklingar istället för att baxa in plantorna. Det lär räcka mer än väl.
Du har rätt, den physalis man köper som frukt i affären, även kallad Kapkrusbär (P. peruviana ), är en annan art än gyllenbäret (P. pruinosa tidigare, numera P. grisea) som också kallas Markkörsbär, som du säker förstår varför ...
Kan man låta bli att äta upp de så fort de fallit ner, och låta ytterhöljet blir blekgult och prassligt, så blir de sötare i smaken. Men det är ju svårt att vänta...
Är det någon som har gjort en lyckad övervintring av
denna art? Eller tjänar man inget på det, med tanke på att de ju faktiskt ger mycket frukt även vid ny frösådd varje år.