Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chilirecept önskas
          hippo
          Inlägg 12-08-2007, 18:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 117
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 263



          Jag har odlat några chiliplantor i år, likaså förra året, men jag är inte så bra på att använda dom i matlagningen. Gillar stark mat, men dom här är ju så himla starka... Har ni några tips eller recept??
          Vänliga hälsningar
          "Hippo"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          josohl
          Inlägg 11-09-2007, 15:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Man kan göra provensalsk chiliolja: lägg in chilisarna i olivolja (eller blandat raps och oliv) med lite andra gröna kryddor (rosmarin, lagerblad...), några pepparkorn (svart, vitt och/eller rosé). Jättegott på pizza eller bruschetta och trevligt att ge bort.


          Här är också ett bra recept från Jamie Oliver (castor sugar är finmalet strösocker, vanligt strösocker går lika bra)

          PICKLED CHILLIES

          Pickled chillies are absolutely superb. They are brilliant because they can just sit in the fridge waiting to be used. I particularly like to use them in stir-frying or in broths or to eat them just as they are with some cheese and bread.

          600g/1lb 5oz medium green chillies
          15 black peppercorns
          5 bay leaves
          3 tablespoons coriander seeds
          5 teaspoons salt
          6 heaped tablespoons castor sugar
          1 litre / 13⁄4 pints white wine vinegar or rice vinegar

          For this recipe you must use perfect green chillies without any blemishes (you can use red chillies, but they will be slightly hotter).

          Carefully score from the stalk end to the tip on one side only and remove the seeds (use the handle of a teaspoon for this). Pour boiling water over the chillies, let them sit for 5 minutes, then drain. This will get rid of most of the seeds left behind.

          Next put the black peppercorns, bay leaves, coriander, chillies and salt into a large jar, or other airtight container. Put the sugar and the vinegar into a pan and heat until the sugar is fully dissolved. When this is quite hot, but not boiling, pour it into the jar with the chillies. Allow to cool down and then put the lid on.

          Put in the fridge and leave for a minimum of two weeks before using. They will keep in the fridge for at least four months.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 11-09-2007, 17:07
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (josohl @ 11-09-2007, 15:38) *
          Man kan göra provensalsk chiliolja: lägg in chilisarna i olivolja (eller blandat raps och oliv) med lite andra gröna kryddor (rosmarin, lagerblad...), några pepparkorn (svart, vitt och/eller rosé). Jättegott på pizza eller bruschetta och trevligt att ge bort.
          Här är också ett bra recept från Jamie Oliver (castor sugar är finmalet strösocker, vanligt strösocker går lika bra)

          PICKLED CHILLIES

          Pickled chillies are absolutely superb. They are brilliant because they can just sit in the fridge waiting to be used. I particularly like to use them in stir-frying or in broths or to eat them just as they are with some cheese and bread.

          600g/1lb 5oz medium green chillies
          15 black peppercorns
          5 bay leaves
          3 tablespoons coriander seeds
          5 teaspoons salt
          6 heaped tablespoons castor sugar
          1 litre / 13⁄4 pints white wine vinegar or rice vinegar

          For this recipe you must use perfect green chillies without any blemishes (you can use red chillies, but they will be slightly hotter).

          Carefully score from the stalk end to the tip on one side only and remove the seeds (use the handle of a teaspoon for this). Pour boiling water over the chillies, let them sit for 5 minutes, then drain. This will get rid of most of the seeds left behind.

          Next put the black peppercorns, bay leaves, coriander, chillies and salt into a large jar, or other airtight container. Put the sugar and the vinegar into a pan and heat until the sugar is fully dissolved. When this is quite hot, but not boiling, pour it into the jar with the chillies. Allow to cool down and then put the lid on.

          Put in the fridge and leave for a minimum of two weeks before using. They will keep in the fridge for at least four months.


          Det är bra när man tillsätter vinäger för att sänka pH-värdet. Man skall vara försiktig med att lägga in färska grönsaker eller kryddor i olja. Är det alltför mycket vatten där kan farliga bakterier växa där.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 04:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon