Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chilirecept önskas
          hippo
          Inlägg 12-08-2007, 18:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 117
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 263



          Jag har odlat några chiliplantor i år, likaså förra året, men jag är inte så bra på att använda dom i matlagningen. Gillar stark mat, men dom här är ju så himla starka... Har ni några tips eller recept??
          Vänliga hälsningar
          "Hippo"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Piccante
          Inlägg 11-09-2007, 15:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Jag har en planta som ger mycket frukt nu och för att den inte ska bli förstörd så försöker jag ta vara på så mycket jag kan. ska frysa in rensade frukter men jag gjorde en omgång med eget chilipulver först. Experimentera med att rosta chili istället för att bara torka den. Rostningen tar fram helt andra smaker i chilin, se bara upp så den inte blir bränd. Eget chilipulver blir mycket godare än köpt.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 12-09-2007, 21:11
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (Markus_H @ 11-09-2007, 16:58) *
          Jag har en planta som ger mycket frukt nu och för att den inte ska bli förstörd så försöker jag ta vara på så mycket jag kan. ska frysa in rensade frukter men jag gjorde en omgång med eget chilipulver först. Experimentera med att rosta chili istället för att bara torka den. Rostningen tar fram helt andra smaker i chilin, se bara upp så den inte blir bränd. Eget chilipulver blir mycket godare än köpt.

          Hur gjorde du när du rostade den?

          nyfiken
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 12-09-2007, 22:46
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (ingrid fuxwall @ 12-09-2007, 22:11) *
          Hur gjorde du när du rostade den?

          nyfiken


          Bra fråga egentligen, är väl lite subjektivt var gränsen går mellan att rosta och torka chili. Minns inte nu var jag läste eller hörde att man kunde göra det. Men istället för att torka frukterna länge på medelhög värme i ugnen så rostar jag dem kortare tid med högre värme. Gör inget om frukten får lite färg (mina röda chili brukar bli rödbrun) men se upp så den inte blir bränd bara (får inte smaka sot). Hög värme brukar göra att smaken förändras. Nu minns jag inte vilken sort jag provade härom året när jag gjorde det första gången men den fick fin sötstark smak med lite chokladton nästan.

          Rökt chili lär ju vara en delikatess också men jag har tyvärr ingen rök så jag har inte testat det ännu.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 06:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon