Lagom till en 26cm springform. Vispa ägg & socker poröst, Blanda och sikta ner övriga ingredienser ordentligt i smeten. Grädda i smörad & bröad form i ca 40-45 minuter i nedre delen, på 175 grader! Låt vila i 2-3 timmar och skär i 3 bottnar. Ger en hög och saftig botten.
Vispa grädden löst, blanda i Nutellan och vispa vidare till hyffsat fast konsistens.
Fyllning 2 1 pkt Ekströms chokladmousse med crisp
Följ anvisningarna på paketet.
Montera tårtan en dag-ett par timmar innan serveringen så den hinner gosa till sig. Dekorera efter tycke, lust och tid. Vi var 13 personer i lördags och den räckte precis.
Jag har inte provbakat den själv - ännu, men tycker att den låter jättesmarrig.
Här kommer ett till recept:
Bananmuffins med nötcreme 20 st normalstora muffinsformar
50 smält margarin 1 dl mjölk 2 ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver ½ tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 2 bananer (en mosad och en i skivor) ca en halv burk Nutella (hasselnötsmassa)
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt alla torra ingredienser och vispa lite till. Häll sedan ner mjölken och det smälta fettet. Blanda till jämt smet. Rör sist ner den mosade bananen. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Klicka sedan ner en dryg tesked med Nutella i varje form. Avsluta med en bananskiva på toppen. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.