kerstin: Sakfrågan ändras inte, men likt många andra faktorer i samhället återspeglas möjligheterna till att vara förälder för båda könen som en del i jämnställdheten. Om kvinnan vore så underprioriterad mannen skulle hon vara det även som gravid/mamma. "Här har vi lång föräldraledighet, fungerande mödravård"" Både mammor och barn mår bäst i Sverige, enligt rapporten"
Den trygghet som beskrivs visar inte alls på någon som helst ned prioritering av kvinnan, tvärtom här har vi ju verkligen lyckats! I länder där jämnställdheten inte har nått lika långt kan det vara svårt eller nästintill omöjligt att vara ensamstående mamma.
Intressant att nämna att det är fler kvinnor än män som är nöjda med hur barnledigheten fördelas! "- Det verkar alltså som om kvinnorna egentligen inte vill dela med sig av ledigheten. Man skulle kunna kalla det för ett mansförtryck. Männen förnekas tid med sina barn, tid som kvinnorna i stället tar hand om."
Det låter fortfarande inte som om kvinnan är lågt prioriterad,tvärtom! Män/Kvinnor tar olika mycket platts i olika situationer i samhället. Men det är ju summan av kardemumman som räknas och då blir det missvisande att bara ta upp situationer där män upptar störst platts!
25%? Vad pratar du om nu, förvärsarbete? inte en chans säger jag bara du får nog gå igenom din källa en gång till....
--------------------
/Mvh Johnny
|