CITAT (Magdis @ 16-10-2007, 16:35)

Jag är ganska säker på att de på min dotters förskola la upp smör i små glasskålar till varje måltid och icke stoppade tillbaka detta in i kylen efter måltiden. Barnen fick bre sina mackor själva, de som var gamla nog alltså.
Jepp så
har det gjorts och ska göras på förskolor i Sverige i alla tider, inget livsmedel som varit på borden åker tillbaka till köket.
Förskola heter det därför att det är just det, finns en pedagogisk läroplan från 1 års ålder, anpassad till varje ålder upp till 5 år.
Jag tycker att matsituationen är bland det viktigaste vi som förskollärare och föräldrar har att lära barnen, pedagogiken är viktig. Att kunna bre sin smörgås och skala sin potatis själv är bra att kunna både för stora och små. Att hantera besticken är lika viktigt att kunna som att lära sig tvätta händer och veta varför man gör det.
Förskolan är en start på det livslånga och viktiga lärandet.