CITAT (Leia @ 03-11-2007, 11:52)

Sitter här och inser att jag ska ha hela släkten här på julafton.
Mitt problem är att jag tors-söndag jobbar 10 timmar pass (är borta 11 timmar hemifrån) och julafton är på måndagen.

Hummm... Hur ska jag hinna ordna allt? Har ni förslag på maträtter man kan göra en tid innan och frysa in? Gärna recept också, då matlagning inte är min starka sida.

Köttbullar, revbensspjäll, skinka och prinskorv kan du laga i förväg¨och frysa in... ev köp färdigkokt skinka och griljera.
Potatis kan skalas 1 -2 dagar innan och förvaras i kallt vatten.
Tänk efter vilka rätter som brukar gå åt och vilka som mest blir orörda... köp färdiga sallader och sill i olika former.
Strunta helt i kakor och bullar... det är ändå ingen som orkar få i sig av dem.
Lätt efterrätt är Ris ala Malta... köp färdig gröt på rulle... rör i vispad grädde, lite spad och mandarinklyftor på burk.
Den har vi haft varje julafton sedan 42 år tillbaka (fast vi har haft hemkokt gröt... den går också att koka några dagar i förväg)

Förstår att du kanske inte vill ha "knyt" eftersom ni turas om att ordna aftonen...
så har vi också gjort i många år men vi har alla, allteftersom minskat på antalet rätter.
Redigerat av Netha: 03-11-2007, 22:15